CTO News

AANMELDING NOMINATIE VOOR JAARLIJKSE CTO-TRAVELMOLE PRIJS VOOR DUURZAME TOURISME

BRIDGETOWN, Barbados (14 januari 2014) – De Caribbean Tourism Organization (CTO) en TravelMole zijn op zoek naar bestemmingen in de regio die aantonen dat duurzame toeristische producten en diensten haalbaar zijn en spannende reismogelijkheden bieden aan bezoekers aan de regio. Dit willen de partijen bereiken met hun jaarlijkse Prijzen voor Duurzame Toerisme (Sustainable Tourism Awards).

Individuen, groepen, organisaties en bedrijven in willekeurig welke van de CTO landen worden uitgenodigd om inzendingen voor een aantal prijscategorieën in te zenden, met inbegrip van de Prijs voor Caribische Excellentie in Duurzame Toerisme (Caribbean Excellence in Sustainable Tourism Award); Bestemming Beheerder (Destination Stewardship Award); Duurzame Huisvesting Sustainable Accommodation Award; Ten Bate van de Gemeenschap (Community Benefit Award); Erfgoedbescherming (Heritage Protection Award); en de Behoud van Biodiversiteit (Biodiversity Conservatie Award).

Kwalificerende deelnemers hebben unieke en aantrekkelijke toeristische producten ontwikkeld of zijn bezig met de uitvoering van initiatieven die duurzaam toerisme concepten en kernwaarden omarmen. Criteria voor deelname zijn gericht op de identificatie en presentatie van beste duurzame toerismepraktijken onder CTO leden, die op lange termijn het concurrentievermogen van toeristische bedrijven en bestemmingen verbeteren, met behoud van de erfgoedkwaliteit en de authenticiteit van de producten of diensten. Alle inzendingen moeten via www.onecaribbean.org worden ingediend.

“De winnaars zullen uitgebreide inspanningen tonen om hun ecologische voetafdruk te verminderen, intensiever gebruik maken van hernieuwbare energie, werken aan het behoud van de natuurlijke omgeving en spannende, ervaringen met toegevoegde waarde creëren die ook duurzaam zijn,” aldus Gail Henry, de specialist van CTO op et gebied van duurzame toeristische producten. “We willen dat onze prijzen worden erkend als een symbool die het signaal afgeeft aan bezoekers dat de winnende onderneming een topniveau heeft bereikt met betrekking tot duurzame toerisme.”

TravelMole’s uitgever en hoofdredacteur Graham McKenzie moedigt Caribische bestemmingen aan om duurzame toerisme te omarmen als dé manier in de toekomst.

“De CTO/TravelMole Duurzame Toerisme Prijzen hebben zich nu bewezen als het meest toonaangevende programma in zijn soort in de regio. De prijzen hebben zich daadwerkelijk geëvalueerd en beoordeeld, en onderscheiden zich daarom als een baken van herkenning op het gebied van duurzaamheid. In een regio als het Caribisch gebied waar toerisme zo een dergelijk hoge omzet genereert, en zoveel werk verschaft, is het noodzakelijk dat de unieke eigenschappen die de regio zo aantrekkelijk maakt, goed worden bewaard en worden ontwikkeld rekening houdende met het milieu, verklaarde “McKenzie.

De deadline voor de inschrijvingen voor het CTO-TravelMole Sustainable Tourism Awards is vrijdag 31 januari 2014.

Posted in: 2014 News, Corporate News

Leave a Comment (0) ↓