CTO News

BARBADOS GEKOZEN OM CARIBBEAN TOURISM ORGANIZATION VOOR TE ZITTEN

ST. THOMAS, USVI  (17 september, 2014) – Barbados is door middel van Minister van Toerisme en Internationaal Transport, Richard Seay gekozen om de Caribbean Tourism Organization (CTO) voor te zitten.

De verkiezing vond plaats op 17 september in St. Thomas, USVI tijdens ‘Annual General Meeting’ van de CTO.

Als reactie op de aankondiging verklaarde de heer Sealy: “Ik kijk ernaar uit om mijn beste beentje voor te zetten en samen te werken met alle andere entiteiten in de regio om een oplossing te zoeken voor een aantal lastige problemen waarmee we nu te maken hebben in de toerisme. En natuurlijk om het goede werk die recentelijk gedaan werd door de organisatie voort te zetten.”

Minister Sealy volgt USVI Commissaris van Toerisme, Beverly Nicholson- Doty op, en zal gedurende een termijn van twee jaar dienen.

De minister uit Barbados zal binnenkort zijn kandidaat voor de functie van voorzitter van de CTO Board of Directors benoemen, aangezien, volgens de CTO statuten, de Voorzitter van de Raad van Bestuur en de Voorzitter van de Raad van Ministers en Commissarissen van Toerisme uit hetzelfde Lid Land moeten afkomstig zijn. Vijf vicevoorzitters zijn ook gekozen om een plaats in te nemen in de Executive Committee of the Board of Directors. Ze zijn de vertegenwoordigers van USVI in de Amerikaanse gebieden; St. Eustatius, als vertegenwoordiger van Caribisch Nederland; Martinique als vertegenwoordiger van het Frans Caribisch gebied; Guyana en Trinidad & Tobago ter vertegenwoordiging van de Onafhankelijke CARICOM landen en de Turks & Caicos Islands die de  British Overseas Territories vertegenwoordigen. Elk van deze Lid Landen zal samen de Executive Committee of the Board of Directors vormen, die aangevuld zal worden met vertegenwoordigers van de partikuliere sector. De stemming van vandaag was in overeenstemming met de grondwet van de CTO, die als verplichting heeft dat de verkiezingen om de twee jaar moeten worden gehouden.

Posted in: 2014 News, Blog, Dutch Releases, SOTIC

Leave a Comment (0) ↓