CTO News

KOEPELTOERISME EN GEZONDHEIDINSTITUTEN REGIO AKKOORD MET PLAN VOOR AANPAK GEZONDHEIDASPECTEN DIE IMPACT HEBBEN OP TOERISME

Bridgetown, Barbados) 19 mei 2014 – De Caribische Toerisme Organisatie (Caribbean Tourism Organization – CTO), het regionale bureau verantwoordelijk voor de ontwikkeling van duurzame toerisme in het Caribisch gebied heeft samen met de Caribbean Public Health Agency (CARPHA), de regionale volksgezondheid agentschap opgericht door CARICOM, een plan ontworpen. Kwesties op het gebied van gezondheid, veiligheid en milieu (health, safety and environmental – HSE) die een bedreiging vormen voor de duurzaamheid van de Caribische toeristische sector worden door middel van dit plan aangepakt.

Volgens de twee organisaties zal dit partnerschap voordelen opleveren voor lidstaten door meer wederzijds begrip en samenwerking te kweken. Ook zullen sterke intersectorale partnerschappen tussen overheden en de private sector op nationaal en regionaal niveau en tussen stakeholders op het gebied van toerisme, gezondheid en milieu, resulteren in een samenhangende en gecoördineerde ondersteuning in de bestrijding van slechte gezondheid-, veiligheid- en milieu-incidenten.

Ziekten die worden overgebracht door voedsel en water zijn de meest voorkomende aandoeningen onder reizigers naar het Caribisch gebied, wat volgens CARPHA heeft geresulteerd in meer dan 250 miljoen dollar verlies in de hotelsector tussen 2000 en 2005. Tussen 2003 en 2013 waren er 28 diarree uitbraken op Caribische cruises, voegt CARPHA toe.

“Gezondheid- en veiligheidproblemen vormen ernstige bedreigingen en zijn factoren die een dwardoorsnede van zowel de kwaliteit, het concurrentievermogen als de duurzaamheid van de Caribische toerisme in belangrijke mate raken. Het collectief aanpakken van deze problemen is belangrijk om de ontwikkeling van het toerisme veilig te stellen in de regio,” zo verklaarde Dr. C. James Hospedales, de directeur van CARPHA, wiens hoofdkantoor in Trinidad & Tobago zijn gevestigd is.

“Om het toerisme duurzaam te laten voortbestaan, moeten we de juiste balans vinden tussen de economische, gezondheids- en milieubelangen, wat de volledige steun van alle belangrijke partners vereist,” voegde Hugh Riley, CTO’s Secretaris Generaal en Chief Executive Officer, toe. “Deze overeenkomst met CARPHA is het toonbeeld van onze toewijding om voorop te lopen op het gebied van duurzaam toerisme en te helpen de reputatie, vergelijkende voordeel en veerkracht te versterken door het bevorderen van bestemmingen die veiliger en gezonder zijn.”

Andere verwachte voordelen van deze regeling zijn onder andere minder, en minder kostbare ziekte uitbraken in de toeristische sector; versterkte vermogen van het personeel en vaardigheden in de gezondheid, voedselveiligheid, en milieubeheer; gezondere en meer productieve arbeidskrachten; verbeterde kwaliteit van de kust en het recreatieve water; toezicht op industrie-brede volksgezondheid met betrekking tot hotels en cruiseschepen, informatie- en monitoringsystemen; en minder arbeidsongevallen en incidenten.

De twee organisaties hebben afgesproken om op het gebied van meerdere sectoren en instellingen samenwerking te bevorderen tussen belanghebbenden om de kritieke schakel tussen toerisme en gezondheidszorg aan te pakken. Ook willen ze sterke multisectorale samenwerking ontwikkelen tussen de overheid en de private sector, netwerken en business strategieën voor de duurzaamheid van de toeristische sector opzetten, voeding en milieu veiligheidsopleidingen en certificering in de toeristische sector implementeren; duurzaam toezicht op de volksgezondheid, monitoring en respons systemen voor hotels en cruiseschepen ontwikkelen en implementeren; gezondheids-, veiligheids- en milieunormen certificering, een systeem voor erkenning en een gezondheids-en wellness-programma in de toeristische werkplek opzetten.

Het programma zal op regionaal niveau worden uitgevoerd en gecoördineerd door CARPHA, in samenwerking met de CTO.

 

Over de Caribbean Tourism Organization

 

De Caribbean Tourism Organization met hoofdkantoor in Barbados en kantoren in New York en London, is de organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Caribische toerisme, met leden uit meer dan 30 landen en gebieden, inclusief Nederlandse, Engelse, Franse en Spaanse, als ook talloze leden uit de private sector. CTO’s visie is het Caribische gebied te positioneren als de meest begeerde bestemming met het hele jaar door warm weer, en het doel is het Leiden van Duurzame Toerisme – Één Zee, Één Stem, Één Caribisch gebied (Leading Sustainable Tourism – One Sea, One Voice, One Caribbean).

De voordelen aan de leden houden onder meer in gespecialiseerde ondersteuning en technische bijstand die de organisatie verschaft in de ontwikkeling van duurzame toerisme, marketing, communicatie, belangenbehartiging, het ontwikkelen van het menselijk kapitaal, het plannen en organiseren van evenementen, onderzoek en informatie technologie.

Bovendien is CTO als partner met de Caribische Hotel en Toerisme Associatie (Caribbean Hotel & Tourism Association), samen en op gelijke basis eigenaar van het Caribische Toerisme Ontwikkelingsbedrijf (Caribbean Tourism Development Company), een marketing en bedrijfsontwikkeling entiteit toegewijd aan het wereldwijd bevorderen van de Caribische merknaam.

Het CTO hoofdkantoor is gevestigd te Baobab Tower, Warrens, St. Michael, Barbados BB 22026; Tel: (246) 427-5242; Fax: (246) 429-3065; E-mail: [email protected];

Het CTO kantoor in New York is gevestigd te 80 Broad St., Suite 3302, New York, NY 10004, USA: Tel: (212) 635-9530; Fax: (212) 635-9511; E-mail: [email protected];

Het CTO kantoor in London is gevestigd te The Quadrant, Richmond, Surrey TW9 1BP, England. Tel: 011 44 208 948 0057; Fax: 011 44 208 948 0067; E-mail: [email protected];

Voor meer informatie over de Caribbean Tourism Organization, kunt u www.OneCaribbean.org.  bezoeken.

Vindt de laatste CTO updates op Twitter at http://www.twitter.com/ctotourism.

Sluit u aan bij CTO op Facebook at http://www.facebook.com/CaribbeanTourismOrganization.

Posted in: 2014 News, Blog, Corporate News, Dutch Releases

Leave a Comment (0) ↓