CTO News

PUERTO RICO WINT TOP CTO SUSTAINABLE TOURISM PRIJS

CHARLOTTE AMALIE, St. Thomas (18 september, 2014) – De Puerto Rico Tourism Company (PRTC) heeft de Caribbean Tourism Organization’ top prijs op het gebied van duurzaam toerisme gewonnen, de Caribbean Excellence in Sustainable Tourism (CEST) Award, gepresenteerd in samenwerking met de online gemeenschap voor de reis- en toerisme industrie, Travelmole.

Deze prijs wordt uitgereikt aan een bestemming of toerisme gerelateerd bedrijf als erkenning dat de winnaar uitblinkt in het plannen en beheren van een gediversifieerd toerismeproduct, door concepten en kernwaarden op het gebied van duurzaam toerisme in te zetten.

Zes vooruitstrevende duurzame toerisme initiatieven in het Caribisch gebied kregen prijzen uitgereikt bij een ceremonie tijdens de State of the Industry Conference (SOTIC) in het Marriott Frenchman’s Reef and Morning Star Resort.

“We begonnen met deze toekenningen om ondersteuning te geven aan onze partners die ze met potentiële bezoekers kunnen delen zodat ze meer zaken kunnen genereren. Er zijn mensen die er alles aan doen om hun ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt te houden tijdens het reizen, en door onze prijzentoekenning kunnen de respectievelijke gebieden en attracties gemakkelijk worden geïdentificeerd,” zo verklaart Gail Henry, product specialist van duurzame toerisme van CTO.

“Duurzame toeristische initiatieven zoals degenen die vandaag beloond worden, doen meer dan alleen maar garanderen dat het Caribisch toerisme een lang leven beschoren is; ze verhogen ook het mondiale concurrentievermogen van de regio,” voegde ze toe.

De prijzen bestaan ​​uit zes categorieën die alle aspecten van duurzaamheid omvatten, van algemene kwaliteit, tot de accommodatie, de gemeenschap, het erfgoed en de biodiversiteit. Ze zijn beoordeeld door een panel van drie specialisten op het gebied van toerisme en milieu: Lloyd Gardener, de voorzitter van de Foundation for Development Planning Inc in de USVI, Jake Kheel, de ecologische directeur bij Puntacana Resort & Club in de Dominicaanse Republiek, en Gail Henry.

Het volledige schema hieronder van degenen die een prijs hebben ontvangen, geeft de brede scala aan van duurzame initiatieven die in het voordeel van het Caribisch gebied werken, om de wenselijkheid ervan als vakantiebestemming te verhogen:

Destination Stewardship Award:

Speciale Vermelding: Rewa Village (Guyana)

Winnaar: Ministerie van Toerisme en Internationaal Transport (St. Kitts & Nevis)

Sustainable Accommodation Award:

Speciale Vermelding: Rosalie Bay Resort (Dominica) and Xanadu Island Resort (Belize)

Winnaar: Hamanasi Adventure and Dive Resort (Belize)

Community Benefit Award:

Speciale Vermelding: Tryall Club and Villas (Jamaica)

Winnaar: Belmont Plantation Company/Belmont Estate (Grenada)

Heritage Preservation:

Speciale Vermelding: Turks and Caicos National Trust (TCI)

Winnaar: Jost Van Dykes Preservation Society (BVI)

Biodiversity Conservation Award:

Speciale Vermelding: Atlantis Submarines (Barbados)

Winnaar: Guana Island Hotel (BVI)

Caribbean Excellence in Sustainable Tourism Award:

Speciale Vermelding: Compass Point Dive Resort (Cayman Islands)

Winnaar: Puerto Rico Tourism Company

CTO/TravelMole prijzen zijn gericht op het identificeren, herkennen en presenteren van best practices op het gebied van duurzaam toerisme in het Caribisch gebied. Deze prijzen omarmen duurzaam toerisme concepten en kernwaarden, en helpen het toeristisch product aanbod te verbeteren.

Over TravelMole

TravelMole.com is de eerste online gemeenschap voor het toerisme industrie, opgericht in 1998. Tegenwoordig publiceert TravelMole.com en TravelMole.TV 15 eNieuwsbrieven en zendt honderden video’s uit onder meer dan 450.000 reizen & toerisme-industrie professionele geregistreerde leden en abonnees, evenals aan 30 miljoen consumenten in 132 landen. Dit omvat de veelgeprezen VISION on Sustainable Tourism publication.

 

Posted in: 2014 News, Dutch Releases, SOTIC

Leave a Comment (0) ↓