CTO News

UNWTO en CTO werken samen aan vooruitgang toerisme in regio

CTOUNWTOmemoDe World Tourism Organization (UNWTO) en de Caribbean Tourism Organization (CTO) hebben een Memorandum of Understanding getekend voor het versterken van hun samenwerking om de toeristische sector in de regio te bevorderen als belangrijkste aanjager van duurzame ontwikkeling (Nassau, Bahamas, 19 februari 2014).

De MOU heeft als doel de samenwerking tussen UNWTO en CTO te versterken op gebieden als het voorbereiden van de regionale strategieën en actieplannen voor de ontwikkeling van duurzame toerisme, de promotie van investeringen in het toerisme, markt intelligentie en de opbouw van capaciteit.

Door de MOU te ondertekenen met CTO’s Secretaris Generaal, Hugh Riley, heeft de Secretaris Generaal van UNWTO Taleb Rifai gezegd dat “Wij erg tevreden zijn om onze samenwerking met CTO, die al een actieve en zeer gerespecteerde Geaffilieerde lid is van het UNWTO, te versterken. Dit partnerschap stelt onze twee organisaties in staat zij aan zij te werken aan zaken die de verdere vooruitgang van duurzame ontwikkeling in het Caribische gebied zullen bevorderen en de concurrentiepositie en de veerkracht van de sector in de regio zullen verbeteren.”

“Als de organisatie die verantwoordelijk is voor het leiden van de ontwikkeling van duurzaam toerisme in het Caribisch gebied, is CTO voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om te identificeren hoe de economie van de regio, en lokale samenlevingen in het bijzonder, maximale voordeel kunnen halen uit toerisme. Onze samenwerking met de UNWTO stelt ons in staat deze discussie naar een wereldwijd podium te tillen en toegang te krijgen tot training, kennis en middelen voor onze leden”, gaf de Secretaris Generaal Hugh Riley aan.

De CTO is de Caribische agentschap voor de ontwikkeling van toerisme die meer dan 30 lidlanden en –gebieden, alsmede een groot aantal geallieerde leden uit de private sector, telt.

Handige links:

 

UNWTO Regionaal Programma voor het Amerikaanse werelddeel: http://americas.unwto.org/

UNWTO Geaffilieerde Leden Programma: http://platma.org/

CTO statistieken: http://www.onecaribbean.org/statistics/

 

Contacten:

UNWTO Senior Media Officer: Marcelo Risi

Tel: (+34) 91 567 81 60 / [email protected]

UNWTO Communicatie & Publicatie Programma

Tel: (+34) 91 567 8100 / Fax: +34 91 567 8218 / [email protected]

CTO Communicatie Specialist: Johnson JohnRose

Tel. +1246 427 5242 Toestel 2229

[email protected]

Posted in: 2014 News, Corporate News, Dutch Releases

Leave a Comment (0) ↓