CTO News

VERKLARING VAN DE CTO OVER NIEUWE WIJZIGINGEN IN DE APD

BRIDGETOWN, Barbados (3 december 2014) – De Caribische Toeristen Organisatie (Caribbean Tourism Organization – CTO) juicht de aankondiging die de Britse minister van Financien, George Osborne, vandaag maakte over de toekomstige wijzigingen in de  Air Passenger Duty (APD) ingaande mei volgend jaar.

De minister kondigde in zijn Herfstverklaring van 3 december aan dat de APD per volgend jaar mei wordt afgeschaft voor kinderen van onder de 12 jaar, één maand nadat de huidige vierbands APD systeem werd gesimplificeerd tot tweebands. Deze beslissing brengt de APD op de tickets naar het Caribisch gebied en andere lange afstand bestemmingen terug tot dezelfde bedragen als die voor reizen naar  de Verenigde Staten. In 2016 wordt de belasting afgeschaft voor alle kinderen onder de 16.

Dit belastingvoordeel bespaart een familie van vier die naar het Caribisch gebied reist 142 pond.

De heer Richard Sealy, CTO voorzitter en minister van Toerisme en Internationaal Transport voor Barbados, zei:

“De CTO juicht de aankondiging die de minister van Financiën vandaag maakte, van harte toe. Dit verlaagt de lasten voor gezinnen die naar het Caribisch gebied reizen, aangezien dit het vliegen een beetje betaalbaarder maakt. Deze aanpassingen komen net voor de zomer 2015, en ze zijn gekoppeld aan de re-banding oefening die vanaf april in werking treedt. Dit zal een positieve invloed hebben op de aankomsten uit het Verenigd Koninkrijk. De CTO bedankt allen, met inbegrip van onze partners uit de industrie, die blijven pleiten voor meer betaalbare vluchten naar het Caribisch gebied door middel met een verlaging van de APD.”

De APD is met maar liefst 160 procent gestegen, sinds het twintig jaar geleden werd geïntroduceerd, en sindsdien tot zes keer toe is gestegen in de afgelopen zes jaar.

 

Posted in: 2014 News, APD, Blog, Dutch Releases

Leave a Comment (0) ↓